صدای نور

بلند شو که تا نشسته ای، ندیده ای تو قد خود...

صدای نور

بلند شو که تا نشسته ای، ندیده ای تو قد خود...

طبقه بندی موضوعی

آخرین مطالب

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۳ ثبت شده است


نمی توان به طور قطع و یقین تعیین نمود که ظهور اندیشه عوالم فراتر از عالم ماده و نیز مراتب آن، از چه زمانی در میان متفکران و اندیشمندان این سرزمین رخ نموده است. در حکمت و فلسفه ایرانی بحث خیال و عالم مثال در دو قلمرو، استعداد طرح می یابد، اول اثبات و شرح عوالم روحانی و مافوق طبیعت و دوم ذیل بحث نفس، که برای آن قوائی چون حواس پنجگانه و یا قوای متوسط و از جمله آن قوه مصوره “قوه ای که قادر است صور اشیاء را در حالی که حامل آن صور (یعنی ماده) در معرض حواس آدمی نباشد، ایجاد می کند” را قائل می شوند.

قدرت قوه خیال گاهی فطری و گاهی اکتسابی است، اما آن چه در این میان اهمیت دارد اینست که صوری که مولانا، شهود می کند تنها صور عالم مثال نیست. بلکه صور مخلوق به واسطه خلاقیت نفس و قوه خیال اوست. نفس این قوه از عالم بالاست و شکل ماده ندارد. و زمانی که بدن و این جهان را رها می کند، با خودش صورت های جسمانی را همراه می برد. عوالم سه گانه حس، خیال و عقل، مراتب قدرت و قوای وجودی انسان است. آدمی به حضور خود در جهان کمتر آگاهست و مولانا این را می داند، می شناسد و بیان می کند. موقعیت ها را به روی ما می گشاید (و البته چیزهایی را هم پنهان می دارد). اگر چه وی در گفته هایش رسالتی برای کشف حقیقت قائل نیست و آن را صرفا ابزاری برای تذکر می بیند. اما همین نحوه بیان در آشکارگی و از حجاب بیرون شدگی فضا، همچنان موثر افتاده است. برای این که مولانا بتواند از صدق و کذب چیزی، سخن بگوید، باید نخست، خودِ آن چیز را آشکار کند. حقیقت ناپنهانی است. حال آن که در متافیزیک، حقیقت پنهان است و نیروی اشعار مولانا در این پرده برداری و آشکارگی است. نیروی این گفته ها آنجا روشن می شود که می تواند ساختار معنایی یا “جهان خود” را بیآفریند، این کار از عهده آن زبانی که به حقیقت دست نیافته، هیچگاه بر نمی آید.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ مهر ۹۳ ، ۱۷:۰۸

در راستای سیاست های سازمان زیباسازی شهرتهران مبنی بر هویت بخشی و سامان دهی بصری و ارتقای کیفی میادین شهر ، از کلیه هنرمندان محترم دعوت می شود که در طراحی المان های حجمی میادین پاستور و صنعت ، بصورت فردی یا گروهی اقدام به همکاری نمایند :


رویکرد:
– اثری هویت گرا و منطبق با متن تاریخی ،سیاسی ،فرهنگی و اجتماعی میادین
– بستر شکل گیری اثر طبیعت محور براساس مضامین زیبا شناسی منظر
– وحدت شکلی اثر با زمینه کالبدی
– بهره گیری از نگاه تکنو لوژیک در انتخاب متریال و سازمان دهی نحوه ساخت


موارد :

۱- میدان پاستور

۲- میدان صنعت


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ مهر ۹۳ ، ۰۰:۳۸

معمار نیوز پس از تماس مسئولین انجمن صنفی مهندسان معمار استان آذربایجان شرقی و پیگیری موضوع و کسب اطلاعات بیشتر مطلع گردید که رتبه بندی ۲۵ طرح برگزیده توسط هیئت داوران انجام شده ونمایشگاه آثار برگزیده به زودی برگزار خواهد شد.

همچنین به اطلاع می رساند جمعا ۱۶۰ اثر به دبیرخانه مسابقه ارسال شده بود که هیچگونه وجهی از بابت شرکت در مسابقه اخذ نشده و  با عنایت به اینکه انجمن صنفی مهندسان معمار تمام استان ها به صورت غیر انتفاعی  فعالیت می نمایند و هزینه اخذ شده از ۲۵ رتبه برتر مسابقه در جهت برگزاری نمایشگاه آثار شرکت کنندگان بوده که نمایشگاه آثار برتر در مورخه ۱۴ و۱۵ مهر ماه درگالری مجتمع فرهنگی وهنری ۲۹بهمن تبریز برپا خواهد شد. ضمناً جوایز مسابقه، به شرح اعلام شده در فراخوان از طرف کارفرما اعطاء خواهد شد.


معمار نیوز


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ مهر ۹۳ ، ۰۰:۲۷